Burgund
Burgund er , sammen med Bordeaux, kanskje den mest prestisjefylte vinregionen i verden. Men Burgund er også den regionen som er mest uoversiktlig og vanskelig å forstå på grunn av den komplekse appellasjons- og eiendomsstrukturen. De geologiske og klimatiske forholdene gjør også at det er store kvalitetsforskjeller og- variasjoner, mellom de enkelte produsentene og de enkelte vinmarkene da jordsmonnet i Burgund er ekstremt variert.
Å velge «riktig» Burgundvin (som selvsagt svært ofte blir reflektert i prisen,) er derfor avgjørende for den opplevelsen man har av Burgundviner.
Det minst kompliserte ved Burgund er druesortene . Det alt vesentlige av vinproduksjonen er basert på Pinot Noir (røde viner) og Chardonnay (hvite). Duft – og smakskarakteristika fra disse druene definerer som ingen andre steder sine Terroirs- de lokale dyrkningsforhold, som ingen andre steder i Frankrike.
Burgund består av 5-6 store vinregioner ( Cote de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Maconnais) som hver er delt opp i underregioner og landsbyer med egne appellasjoner.
Alt i alt er det ca 100 AOC’er i Burgund.